Äänikirja sisältää 10 CD-äänilevyä.

Jules Vernen (1828-1905) romaani L`Étoile du Sud (vuodelta 1884) ilmestyi vuonna 1976 nimellä Etelän tähti, suomentajanaan Pentti Kähkönen, jonka ystävällisellä suostumuksella on tehty myös tämä äänikirja.

Teos kuuluu monessa suhteessa Vernen parhaimpien joukkoon, vaikka onkin jäänyt varhaisimman tuotantokautensa – suuren maineensa perusteena olleiden mestariteostensa varjoon.

Teos kertoo nuoresta, lahjakkaasta Ciprianista, joka on kaivosinsinööri ja on matkustanut Afrikkaan tekemään tutkimuksia timanttialueelle. Siellä hän tapaa Mr Watkinsin – maailman rikkaimman timanttiesiintymän omistajan, vuokraa häneltä talon ja tutustuu myös Watkinsin tyttäreen, jota päättää pyytää vaimokseen Mr Watkinsilta. Vastaus on tyrmistyttävä, kun hän saa kuulla ettei se käy, koska he ovat aivan eri yhteiskuntaluokista, eikä se riitä Mr Watkinsille, joka puolestaan etsii tyttärelleen sellaista kosijaa, joka on yhtä rikas kuin hän itsekin – niistä ei tunnu olevan pulaa – mutta tilanne muuttuu, kun Ciprian näyttää keksineensä timantinteon salaisuuden – tuloksena maailman suurin timantti, jonka hän lahjoittaa Miss Watkinsille. Pahaksi onneksi timantti kuitenkin katoaa salaperäisesti ja Mr Watkins lupaa tyttärensä vaimoksi sille, joka tuo hänelle tuon timantin takaisin. Siitä alkaa oikea tapahtumien vyöry, josta ei puutu romantiikkaa, huumoria, vaarallisia tilanteita eikä yllättäviä käänteitä.

Kokonaiskesto: 10 h 26 min., joka jakautuu kymmenelle cd-levylle.

Lukija: Ritva-Liisa Elivuo.
Taiteen edistämiskeskus (Taike) on tukenut tämän äänikirjan työskentelyä.