Leeni Peltosen ja Marketta Salmisen uraauurtava teos käsittelee ja tutkii änkytystä monesta eri näkökulmasta. Mitä änkytys eli dysfemia oikeastaan on? Miten se vaikuttaa elämään? Entä miltä se tuntuu? Änkytys voi olla vain lyhyt episodi lapsen puheen kehityksessä, mutta se voi olla myös läpi elämän säilyvä ominaisuus, joka voi vaikuttaa itsetuntoon, hyvinvointiin ja elämänvalintoihin.

Änkytys – Minun vuoroni puhua on ensimmäinen suomalainen änkytyksen monia vivahteita ja tasoja kuvaava kirja. Teoksessa eri-ikäiset ihmiset kertovat koskettavia tarinoitaan änkytyksestä ja sen vaikutuksesta heidän elämäänsä.

”Änkytys on kuin mauste ruoassa – se on olennainen osa minua.”

Leeni Peltonen on tehnyt pitkän journalistisen uran aikakauslehdissä. Hän on julkaissut useita tietokirjoja, joille on tunnusomaista tieteen popularisointi ja tarinallisuus.

Marketta Salminen on psykologi ja psykoterapeutti, joka alkoi itse änkyttää 11-vuotiaana. Hän on työskennellyt pitkään psykologina kehitysvamma-alalla kouluttaen ja konsultoiden alan henkilöstöä. Yksilöpsykoterapeuttina hän käsittelee mm. sosiaalisia pelkoja ja muita ahdistuneisuushäiriöitä.