Todisteet ovat sitovat, vain murhaaja puuttuu.

Dekkarin tavoin etenevä tositarina herättää unohdetun murhamysteerin eloon. Poliisilla oli kaikki, mitä turkulaisnaisen murhan selvittämiseen tarvittiin. Sen piti olla helppo tapaus.

On vuosi 1963. Turkulaisessa tanssiravintolassa kohistaan illan komeimmasta miehestä. 34-vuotiasta Sirkka-Liisa Valjusta onnistaa. Pari poistuu yhdessä pirssillä, ilta jatkuu Valjuksen luona. Se jää naisen viimeiseksi. Kerrostalon seinien läpi kuuluu vain yksi sana: Älä! Myöhemmin Sirkka-Liisa löytyy kotoaan alasti, raa’asti murhattuna. Tekijä katoaa kaupungin kesäyöhön kuin kummitus. Vai oliko heitä sittenkin kaksi?

Alkaa Suomen valtionrajat ylittävä rikostutkinta, jonka keskiössä on verinen jalanjälki. Potentiaalisia surmaajia on lukuisia. Paljastuu salattuja elämiä ja elämäntapoja. Jotakuta on kiristetty, toinen tietää liikaa ja liian varhain. Syylliseksi sovitetaan jopa sarjamurhaajia, joista yhdessä on jotain tuttua. Iskikö Bodomin tappaja jälleen?

Sirkka-Liisa Valjuksen poika kuulee äitinsä kuolemasta sanomalehdestä. Vartuttuaan hän haluaa tietää, kuka vei äidin hengen – tai edes, kuka on hänen isänsä.

Rikostoimittajat Jesse Mäntysalo ja Mari Jäntti avaavat arkistolähteiden ja asiantuntijalausuntojen kautta rikoksen, josta koko Suomi kerran kohisi. Mäntysalo on julkaissut aiemmin kirjan Lusu – Rikollispomon kaksoiselämä yhdessä Satu Kautsukin ja Sini Merkolan kanssa.