Huom! Tämä kirja on tilattavissa vain 4.10.2022 saakka, sen jälkeen saapuneita tilauksia emme voi toimittaa. Kirjaa painetaan ennakkotilausten mukaan rajallinen määrä eikä kirjaa ole mahdollista saada täydennystilauksena.

Hanna on skumppaa rakastava bilettäjä, kunnes hän alkaa huomata, ettei alkoholi teekään hänelle hyvää. Juhlatilanteissa ahdistus valtaa mielen ja krapulapäivien masennus leviää arkeen. Miten alkoholista tulee Hannalle, tavallisen ja hyvinvoivan sipoolaisperheen kasvatille, iso ongelma? Mitä tunnetta Hanna humalaan oikein pakenee?

Ajatus päihteettömästä elämästä on vieras, mutta vaikuttaa oikealta. Kun Hanna kertoo baarissa, ettei enää juo, ihmiset eivät uskalla kysyä jatkokysymyksiä. He pelkäävät repäisevänsä auki vanhan haavan. Sitä Hanna on pelännyt itsekin. Nyt on aika vastata, ja kertoa koko tarina.

Selvin päin – Erään bilettäjän tarina on vetävä kertomus nuoruudesta ja juhlimisesta – sekä suomalaisen päihdekulttuurin radikaalista muutoksesta. Supersuosittu podcast- ja somevaikuttaja kertoo tarinansa raitistumisesta mitään säästelemättä tai peittelemättä. Vaikka kipeitä aiheita käsitellään, matka on hersyvän hauska, yllättävä ja vauhdikas – kuten Hanna itsekin.

Hanna Tikander (s. 1994) on toinen Mimmit sijoittaa -mediayhtiön perustajista sekä suosittu podcast-juontaja ja vaikuttaja. Wilma Ruohisto (s. 1995) on toimittaja ja kolumnisti, jonka juttuja on julkaistu muun muassa Ilta-Sanomissa, Ylellä ja Ylioppilaslehdessä. Tällä hetkellä hän työskentelee monimediatoimittajana Me Naisissa.

Selvin päin – Erään bilettäjän tarina on Tikanderin ja Ruohiston esikoiskirja.