2022 pyöreät 20 vuotta täyttävä Scandinavian Music Group julkaisee yhdeksännen studioalbuminsa. Yhtye aktivoitui syksyllä 2021 pitkän julkaisutauon jälkeen.

”Ikuinen ystävä on neljän vuoden työn ja neljännesvuosisadan ystävyyden tulos. Pitkän julkaisutauon aikana levy eli odotuksissamme monenmuotoisena, mutta lopulta jäljelle jäi kaiken turhan karsimisen jälkeen lämpö. Sanoitusten ytimessä on kokemus yhteydestä toisiin”, yhtye kertoo.

Levyn tematiikka vei yhtyeen vaihteeksi monta askelta kohti akustisempaa ilmaisua. Valmiiden pop-rakenteiden sijaan monet levyn kappaleet seuraavat unenomaisempia siirtymiä.

“Ikuinen ystävä on samaan aikaan runsas ja niukka. Sen kappaleet ovat kaikki omanlaisiaan, mutta kestoa levyllä on vain piirun verran yli puoli tuntia. Hivenen yllättäen jo kahdeksan kappaleen kohdalla totesimme, että nyt se on valmis, nyt se on kokonaisuus.”

Ikuinen ystävä -levy äänitettiin ystävien studiolla ja omilla työhuoneilla ja kappaleet ovat tuttuun tapaan Joel Melasniemen säveltämiä ja Terhi Kokkosen sanoittamia, paitsi viimeisenä viimeistelty Ihme on Antti Lehtisen kanssa sävelletty. Siinä laulaa koko yhtye.

Ikuinen ystävä -albumi on yhtyeen albumitrilogian viimeinen osa. Trilogian kaksi ensimmäistä osaa ovat levyt Terminal 2 (2014) ja Baabel (2015).


1. Uniemme takaa
2. Ikuinen ystävä
3. Ihme
4. Clemensia
5. Kukaan ei ole virheetön
6. Toisessa maailmassa
7. Elämä on edessä
8. Ne kaikki palaavat lauluina